‎"Modal aku hanya berani bermimpi, lalu berusaha, bekerja keras & menggenapkan dgn doa. Man jadda wajada,... siapa yg bersungguh-sungguh akan berhasil."



Tuesday, June 10, 2014

a story


Sometimes, two paths are in parallel
Sticking as if there is gum between them,

Yours are mine, mine are yours,


 yet our story is colorful..
Sometimes it goes, and sometimes stops, 

our strange story..

Sometimes we walk straight, 

sometimes we turn,
Sometimes we break, 


sometimes we get together again,
We always in the mood of morning, evening, 

all the times of a day..


when we're together, all thing felt alright
I should burn like a bulb, 


and you should be the switch,
let the world makes faces and hate.

we will be together,
and just let them go to hell.

Sometimes it goes, and sometimes stops
this is a story about me and you!

my dear,  thank you.



Sunday, November 24, 2013

faham!

orang perhatikan kita..

faham tak..

jaga segala post..

orang dok cari salah je...

orang tak cakap kat awak

orang cakap kat saya

sebab orang tak faham kenapa..

orang kan memang suka tgk kekurangan orang lain...

so, paham2 lah

5.53 am

saat mula menaip.
hampir selesai menaip tesis sarjana muda.
sudah selesai mengadap yang Esa.
dengan selamba membuka laci khairul syafiq,
sambil  berbisik perlahan

'apit, aku pow rokok sebatang'

dan kedengaran dihujung telinga memori dia menjawab

'ambil lah'

biasalah, lima pagi mana nak cari rokok,
jujur tak sanggup menghadap tujuh sebelas,
dan mengeluarkan not merah dan kepingan lima puluh sen.
terlalu mahal.

apa guna ada kawan kan?

jiwa rasa kosong seketika,
rasa nak meluah di muka buku,
ramai sangat ahli perundangan yang akan menghukum dan ahli kaunseling yang akan memberi nasihat.

tu lah, bila aku meluahkan sesuatu, kata macam-macam..

bila aku memilih untuk diam

kata aku tak ikhlas.

habis nak suruh aku terjun dalam tasik G3 rendam kepala bagi mampos lemas?

aku bernafas sekarang pon rezeki Allah, kekadang berhadap makhluk,

rasa lemas,

rasa terhalang rezeki tu. penangan syaitan yang menghasut barangkali.

dunia kan..


aku percaya pada qada' dan qadar.. kalau bukan rezeki aku, aku terima,

benda pernah jadi kat aku, bukan tak pernah kena...

orang tak tahu, aku kenal pahala dari dosa...

aku kenal dosa dari pahala..

orang tak tahu...

aku tahu

Allah lebih tahu...

tapi tu lah, cakap banyak kena...

yang seronoknya, diam pon kena...

letih...

semalam buat kerja gila,

lari dari dunia sebenar semata nak hilang kan rasa jiwa..

bangkit jiwa mati roh... konon la...

TTETTTT

kah kah kah...

sebenarnya darah politik tak pernah lari dari aku..

tu sebab berangkat sama...

cukuplah, kerja masih banyak, baik mata lelap..


cuma yang aku sedar,

orang memang tak suka cara aku buat sesuatu,

walau perkara itu tak membabitkan orang lain.

hanya kesan pada aku,

tapi tu lah...

seperti aku cakap tadi.....


tepat 6.11 aku berhenti menulis....

Friday, November 22, 2013

Green Campus and Sustainability : Green Always Remember




Direct and written by : Fuzaimie, Khairul
Original Idea By : Tan, Faiq ,Lauren, Abu bakar
Actor : Faiq,Tan,Hasyiem,Abubakar

Editor / graphic : Ajieb supian

sustainability and green campus : SISA




Direct and written by : Ajieb Supian
Original Idea By : Abdullah Zubair Harun
Actor : Syafiq Khairuddin,Mohd Faiz, Azlina, Muhammad Amin, Abdullah Zubair Harun.

judge...

when people does that..


silence and smile...


coz they dont know why....

Saturday, November 9, 2013

me smile!








tahniah me dear...skang ni awak budak post graduate..budak master..budak pandai..kiki






Ali's Engagement day!

congrat to my bro cousin Dzulfadli for his engagement with Uqaisha!...happy for u bro



Bernama merdeka creative video Competition : 1st runner up


Alhamdullilah.. video pendek Bendera mendapat tempat kedua

tahniah pada team

Muhammad Naim Hussin



and yang membantu



Majlis anugerah telah di adakan di wisma bernama pada 7.11.2013





picture credit to bernama TV.... aku share je....


Tahun 4 semester satu : Bachelor of Mechanical Engineering ; WARIS, RINDU GAZA

ok... perghh...lame tak post haha.... banyak bende jadi so menyebabkan masa aku limit nk post sal hal2 berkaitan show and kelas... so, nothing much happened hanya beberapa event yang agak rumit untuk dibicara kan..

bermula satu persatu!

1) WARIS

Monodrama dr Pentas performing Arts UTHM (uthm jgn lupa ye) Lakonan sifu Eddy Rusdi Abdullah arahan Bro aku Andikasaputra Junaidi (skang ni kene panggil die ABANG andika...kiki)



Ahli produksi Waris

Pelakon : Eddy Rusdi Abdullah

Pengarah : Andika saputra Junaidi

pen Pengarah : Abu Haikal Bobo

Lighting man : Abdullah Zariff Fizree

Ketua teknikal : Syazwan 'kasturi' Adnan

Audio man & Stage manager : Najib Supian

para pembantu

Kelas teater dan tari kokurikulum Seksyen 1

Video and front deco : shuhada zakaria

Camera : Faiz 'geylang' Jamaluddin

tahniah kepada produksi kerana mendapat naib Johan Festival teater peringkat negeri Johor Darul Takzim


2) TEATER MUZIKAL RINDU GAZA

Sempena Pesta Konvokesyen UTHM ke 13
Pentas Performing Art mempersembahkan sebuah pementasan 

Teater Rindu Gaza

3hb Oktober 2013
8.30malam
Tapak Pesta Konvokesyen.

kali kedua aku mengarah untuk Pesta konvokesyen UTHM (yang pertama Jeritan Batinku tapi tu lebih pada record suara)

Ahli produksi

Pengarah : Najib Supian

Lightingman  Abdullah zariff Fizree 

Audio man : Rabbani Afi

Stage manager : qusyairi

teknikal : nabil dan aiman

voice over : abu haikal Bobo

Umar : andika saputra

Aisyah : Amirah 'Bam bam' Noorli

Ummi Qumairah : Jannah

Walid : Haikal 'bedok' Khairuddin

Ummi salbiah : wawa

Hashim : syazwan adnan

kepala zionis : nizam abdul rahman

muzik : duke jojie dan lain lain

penyanyi : kumpulan nasyid In sense 
orang kampung/ management : shuhada zakaria

tentera zionis : pelajar teater dan tari Kokurikulum UTHM



jurulatih dan penasihat : Encik Eddy Rusdi Abdullah




skrip reading 

latihan muzik

full run latihan

full run latihan tetap bersemangat walau  latihan di kaki lima

geng2 wanita ayu la sangat!

team Rindu GAza

dri kiri : pelakon harapan terbaik (syazwan) ,pengarah rindu gaza ,Pelakon  lelaki terbaik (andika), pelakon wanita terbaik (mira)

bersama buah hati pengarang jantung pisang hamba yang sentiasa membantu


video
sedikit sedutan Lagu Jodoh pasti bertemu dalam teater Rindu gaza

produksi ini mendapat anugerah Kumpulan Harapan.



3) akan datang insyallah